Una obra excel·lent que ofereix rigorosos comentaris a les Escriptures a qui sent la necessitat d'una iniciació apropiada i global a la Bíblia
Comentario bíblico San Jerónimo, 1972. Madrid: Ediciones Cristiandad. Coeditor junto a Joseph A. Fitzmyer y Roland E. Murphy. (Tomo I-II, 886 y 766 pp, ISBN 84-7057-114-1), (Tomo III-IV, 638 y 605 pp, ISBN 84-7057-117-6), (Tomo V, 956 pp. ISBN 84-7057-118-4). Título original: The Jerome Biblical Commentary). Nuevo Comentario Bíblico San Jerónimo. Artienda, Joseph / Murphy, Roland / Fitzmyer, Joseph A. / Brown, Raymond E. Colección: Ediciones bíblicas Editorial Verbo Divino. ISBN:978-84-8169-470-3
Raymond Edward Brown (22 de maig de 1928 - 8 agost 1998), va ser un sacerdot catòlic americà i un acadèmic expert en exegesi bíblica de renom mundial. Va ser un dels primers acadèmics catòlics en aplicar el mètode històric-crític a les Sagrades Escriptures. Se'l considera un dels màxims especialistes sostenidors de la hipòtesi de l'anomenada comunitat joànica, que s'especula va poder haver contribuït en l'autoria de l'Evangeli de Joan. Va ser autor de més de trenta llibres. Algunes de les seves obres, com L'Evangeli segons Joan en dos toms (publicats per primera vegada en anglès en 1966 i 1970), segueixen sent referència obligada de tot estudi joànic, encara transcorregudes més de quatre dècades des de la seva primera edició.
El 1977 va publicar El naixement del Messies, i el 1994 La mort del Messies, llibres que tracten sobre les bases històriques de la infància i de la mort de Jesús de Natzaret, respectivament. La seva rigorositat va impregnar tota la seva producció.
En el "Nou Comentari Bíblic Sant Jeroni" reapareix renovat en dos terços de la seva extensió el ja clàssic "Comentari Bíblic Sant Jeroni". Els anys transcorreguts des de la primera edició anglesa (1968) exigien un Comentari nou: - les últimes dècades del segle XX van conèixer grans avenços en pràcticament tots els camps dels estudis bíblics (descobriments arqueològics, troballes de manuscrits, noves perspectives en hermenèutica ...); - les bibliografies s'han actualitzat en gran mesura; - mentre que els col·laboradors originals eren gairebé tots clergues, en la nova edició hi ha un nombre important de col·laboradors laics, homes i dones. La nova edició pretén ser més fàcil d'usar gràcies al fet que en ella les capçaleres de les pàgines donen les referències de capítol i versicle del llibre bíblic comentat.
Tota aquesta actualització no impedeix que la meta i el nivell de la nova edició segueixin sent els mateixos que els de l'obra original: oferir un comentari als que volen estudiar les Escriptures. També el públic al qual va destinada segueix sent el mateix: totes les persones interessades en la religió i la teologia i que senten la necessitat d'una iniciació apropiada i global a la Bíblia.
El mateix que l'edició original va satisfer les necessitats dels anys seixanta i posteriors, la nova edició està pensada per satisfer els criteris dels anys noranta i principis del segle XXI, criteris més exigents atès que els estudis bíblics catòlics han tingut temps de madurar, i catòlics i no catòlics esperen més d'ells. Com en l'edició original, els articles oferts són de dues classes: temàtics i de comentari.
Els articles temàtics presenten la informació preparatòria necessària abans d'iniciar el comentari versicle per versicle. En la nova edició, la secció temàtica s'ha ampliat, per exemple amb els articles sobre Jesús i sobre l'Església primitiva. Els tres editors han ocupat el càrrec de presidents de l'Associació Bíblica Catòlica i de la Societat de Literatura Bíblica. Són molt coneguts pels seus articles, publicats en revistes bíbliques catòliques i no catòliques.
Raymond E. Brown, S.S. († 1998), va ocupar la càtedra Auburn en el Seminari Teològic de la Unió (Nova York). Va ser president de la Studiorum Novi Testamenti Societas, i autor dels comentaris de la Anchor Bible a l'evangeli (2 vols.) I epístoles de Joan, del naixement del Messies, La mort del Messies (2 vols., De pròxima aparició a Editorial Verb Diví), d'una Introducció al Nou Testament i d'uns vint llibres més de tema bíblic. Va ser membre de la Pontifícia Comissió Bíblica, i l'únic catòlic nord-americà que formava part de la Comissió Fe i Ordre del Consell Mundial de les Esglésies. Va ser triat membre de l'Acadèmia Americana d'Arts i Ciències. Entre els seus molts doctorats honoris causa estaven els de les universitats d'Uppsala, Edimburg, Louvain i Glasgow.
Joseph A. Fitzmyer, SJ, és catedràtic emèrit d'Estudis Bíblics de la Universitat Catòlica d'Amèrica (Washington DC). Va ser professor en el Woodstock College, la Universitat de Chicago i l'Escola Weston de Teologia, i a més va ocupar la càtedra Gasson al departament de Teologia del Boston College. Va ser membre de la Pontifícia Comissió Bíblica. Especialista en estudis neotestamentaris, manuscrits del mar Mort i llengua aramea, ha publicat L'Evangeli segons Lluc, Els Fets dels Apòstols, The Genesis Apocryphon on Qumran Cave I, The Aramaic Inscriptions of Sefire i semític Background of the New Testament, així com nombrosos articles sobre temes bíblics. En 1984 va ser guardonat per l'Acadèmia Reial amb la Medalla Burkitt per als Estudis Bíblicos.
Roland E. Murphy, O.Carm. († 2002), va ocupar la càtedra George Washington Ivey de la Universitat Duke (Durham, Carolina del Nord). Anteriorment va ser professor visitant en el Seminari Teològic de Pittsburgh, el Seminari Teològic de Princeton, la Facultat de Teologia de la Universitat de Yale i la Universitat de Notre Dame. Va exercir càrrecs en els consells de redacció de diverses revistes bíbliques i teològiques. Entre els llibres del pare Murphy es troben: Wisdom Literature, Wisdom Literature and Psalms i The Biblical Quest for Lady Wisdom.